CARE SUNT BENEFICIILE TERAPIEI HIPERBARE ?

Intinerire si efecte vindecatoare pentru toate categoriile de varsta previne si amelioreaza afectiuni ale sistemului nervos si circulator, Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA SA AJUTE IN CAZUL INTERVENTIILOR CHIRURGICALE ?

Recomndam terapia hiperbara atat inainte cat si dupa operatii chirurgicale, recuperare rapida, cicatrici reduse, .. Citeste mai mult »

CUM AJUTA OXIGENOTERAPIA SPORTIVII SA SI MAREASCA REZISTENTA LA EFORT SI SA DEPASEASCA OBOSEALA MUSCULARA?

Tot mai multi atleti profesionisti includ oxinoterapia ca parte regulata a antrenamentului lor. Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA VINDECA SAU AMELIORA ALTE AFECTIUNI?

Copii cu nevoi speciale - AUTISM, ADD, ADHD, Accidentul Vascular Cerebral, Scleroza Multipla, Paralizia Cerebrala, Alzheimer sunt doar cateva din afectiunile asupra carora impactul acestei terapii este foarte puternic Citeste mai mult »

 

Pre si Post OPERATIE

Inainte si dupa operatii chirurgicale

Terapia hiperbara ajuta clientii sa se recupereze rapid

Ceea ce nu poate fi evitat in urma oricarei interventii chirugicale este trauma asupra organismului. Tesuturile si cartilajele supuse bisturiului sufera deteriorari ale vaselor de sange care ar trebui sa transporte oxigenul vital la locul inteventiei chirurgicale. Umflaturile si vanataile (acumulare a excesului de lichid in tesuturi) sunt reactia naturala a corpului la trauma si pot impidica difuzarea oxigenului in tesutul deteriorat.

Oxigenoterapia grabeste vindecarea prin aportul suplimentar de oxigen la nivelul celulelor care altfel ar fi private de acest element vital.
Clientii care fac baroterapie inainte si dupa operatie se vindeca cu pana la 80% mai rapid decat ceilalti pacienti si au cicatricile mult reduse intrucat corpul are oxigenul necesar sa repare locul nterventiei. Aceasta terpie grabeste vindecarea furnizand oxigen chiar si tesuturilor, cartilajelor si vaselor de sange isdtruse prin interventia bisturiului.Pacienti s au vindecat cu pana la 80% mai rapid si si au redus dramatic cicatricile intrucat corpul are suficient oxigen sa repare locul operatiei

Cum ajuta oxigenoterapia la vindecarea corpului

Interventia bisturiului asupra pielii si cartilajelor duce si la taierea micilor vase de sange cauzand in mod natural umflaturi si vanatai in tesuturile din preajma locului interventiei. Pana cand corpul va repara tesuturile afectate circulatia sangelui catre acestea si celule este intrerupta. Umflaturile si vanataile preseaza vasele de sange sanatoase restrictionand si mai mult circulatia sangelui si a oxigenului. Celulele ce nu primesc suficient oxigen fie se vindeca greu ori mor impiedicand si mai mult procesul de recuperare.

Presiunea din camera hiperbarica permite cresterea de pana la 10 ori a nivelului de oxigen in sange (plasma). Plasma super ogigenata si celulele rosii ajung la tesuturile compromise astfel ca celulele primesc oxigenul necesar regenerarii si vindecarii. Deasemena saturarea cu oxigen mareste abilitatea celulelor rosii de a si modifica forma astfel incat sa poata trece prin vasele restrictionate si tesuturile umflate pentru a ajunge la locul operatiei.Ca rezultat vindecarea este rapida si de adancime.

Oxigenoterapia si sistemul imunitar

Oxigenoterapia mai ajuta la vindecare si prin intarirea sistemului imunitar. Orice interventie chirurgicala slabeste sistemul imunitar si mareste sansele unei infectii. Cand celulele responsabile de protectia corpului impotriva infectiilor intalnesc o bacterie au nevoie de surplus de oxigen pentru a lupta si ucide agentul daunator. Cand aceste celule nu au suficient oxigen in batalia, bacteriile coplesesc sistemul imunitar si apare infectia. Terapia cu oxigen sub presiune asigura sistemului imunitar si celulelor sale luptatoare oxigenul necesar pentru mentinerea locului interventiei si a intregului corp sanatos.

Terapia cu oxigen sub presiune inainte si dupa operatie.

Facand aceasta terapie inaintea unei operatii creste abilitatea corpului de a raspunde traumei si de a lupta cu agentii cauzatori de infectii ce pot prolifera rapid intr o rana. Fumatorii sunt sfatuiti sa se la se de fumat cu cel putin 4 saptamani inaintea operatiei intrucat fumul toxic al tutunului impiedica vindecarea. Oxigenoterapia inaintea operatiei, inunda corpul cu oxigen si il ajuta saa elimine monoxidul de carbon si alte gaze introduse de fumul tigarii
.

Dupa operatie aceasta terapie mareste cantitatea de oxigen in tesuturile si celulele afectate accelerand recuperarea si reducand sansa unei infectii., Umflaturile, vanataile dispar mult mai rapid iar cicatricile se micsoreaza considerabil.