CARE SUNT BENEFICIILE TERAPIEI HIPERBARE ?

Intinerire si efecte vindecatoare pentru toate categoriile de varsta previne si amelioreaza afectiuni ale sistemului nervos si circulator, Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA SA AJUTE IN CAZUL INTERVENTIILOR CHIRURGICALE ?

Recomndam terapia hiperbara atat inainte cat si dupa operatii chirurgicale, recuperare rapida, cicatrici reduse, .. Citeste mai mult »

CUM AJUTA OXIGENOTERAPIA SPORTIVII SA SI MAREASCA REZISTENTA LA EFORT SI SA DEPASEASCA OBOSEALA MUSCULARA?

Tot mai multi atleti profesionisti includ oxinoterapia ca parte regulata a antrenamentului lor. Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA VINDECA SAU AMELIORA ALTE AFECTIUNI?

Copii cu nevoi speciale - AUTISM, ADD, ADHD, Accidentul Vascular Cerebral, Scleroza Multipla, Paralizia Cerebrala, Alzheimer sunt doar cateva din afectiunile asupra carora impactul acestei terapii este foarte puternic Citeste mai mult »

 

Afectiuni

Baroterapia ajuta la vindecarea fizica si psihica

In afara faptului ca grabeste vindecarea / recuperarea pacientilor dupa o operatie si a atletilor accidentati, oxigenoterapia este un tratament adjuvant pentru multe afectiuni.

Victimele accidentului vascular cerebral (AVC), sclerozei multiple si alte afectiuni neurologice isi pot imbunatati abilitatile fizice si cognitive, marind nivelul oxigenului in sange si tesuturi prin terapie hiperbara.

Prin inundarea organismului cu oxigenul datator de viata, se intareste sistemul imunitar, se imbunatatesc functiile creierului si ajuta celulele si tesuturile sa vindece corpul si sa functionezee conform rolului lor.

In plus s a dovedit ca oxigenoterapia mareste de 8 ori numarul celulelor stem ce circula in corpul nostru. Celulele stem sunt celule speciale capabile sa si modifice forma pentru a ajuta la repararea tesuturilor deteriorate inclusiv a celor din creier.

Salonul Sanatate-Viata va ofera terpie hiperbara in camere de oxigen fabricate in Japonia si intr un mediu cat mai comfortabil pentru dvs.

 

Accidentul Vascular Cerebral

 Un accident vascular cerebral afecteaza atat victima cat si membrii familiei care trebuie sa siste la transformarea dramatica a persoanei iubite din cineva perfect functional intr o persoana cu dizabilitati. In mod traditional tratamentul pentru aceste victime consta in medicaminte si kinetoterapie, oxigenoterapia fiind sarita cu vederea, mai ales in Romania.

Cercetatorii universitatii Bar-Ilan din Israel au examinat studdile clinice a 265 pacienti AVC din 11 centre hiperbare. Acestia au constatat imbunatatirea semnificativa a starii neurologice ca rezultat al terapiei hiperbare si ca beneficiile au crescut odata cu numarul sedintelor de terapie. Pacinetii care au avut 30 sau mai multe sedinte au arartat progrese dupa fiecare sedinta de oxigenoterapie.

Daca santeti in situatia de a ajuta pe cineva drag ce a suferit un AVC, terapia hiperbara la salonul nostru poate facilita recuperarea si imbunatatirea simptomelor.

 

Scleroza Multipla

In timp ce oxigenoterapia in cazul Sclerozei Multiple (SM) a castigat recunoastere in alte state precum America si Japonia este ince foarte putin cunoscuta la noi.
In Anglia unde terapia hiperbara  este folosita la tratarea SM de peste 30 de ani un studiu efectuat asupra a 700 astfel de pacienti condus de D.J.D Perrins si P.B. James publicat in  Proceedings of the Twelfth International Congress of Hyperbaric Medicine: A 13 year Update,a aratat numeroasele beneficii pe termen lung a terapiei hiperbare in cazul sclerozei multiple.

In studiul publicat in New England Journal of Medicine , cecetatorii au descoperit ca aceasta terapie a ameliorat diverse simptome ale SM in 70 % din pacientii studiati. O alta examinare medicala un an mai tarziu a aratat deteriorarea starii a doar 12 % din pacientii care au urmat oxigenoterapia in comparatie cu 55 % a celor care n au facut astfel de terapie.