CARE SUNT BENEFICIILE TERAPIEI HIPERBARE ?

Intinerire si efecte vindecatoare pentru toate categoriile de varsta previne si amelioreaza afectiuni ale sistemului nervos si circulator, Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA SA AJUTE IN CAZUL INTERVENTIILOR CHIRURGICALE ?

Recomndam terapia hiperbara atat inainte cat si dupa operatii chirurgicale, recuperare rapida, cicatrici reduse, .. Citeste mai mult »

CUM AJUTA OXIGENOTERAPIA SPORTIVII SA SI MAREASCA REZISTENTA LA EFORT SI SA DEPASEASCA OBOSEALA MUSCULARA?

Tot mai multi atleti profesionisti includ oxinoterapia ca parte regulata a antrenamentului lor. Citeste mai mult »

POATE OXIGENOTERAPIA VINDECA SAU AMELIORA ALTE AFECTIUNI?

Copii cu nevoi speciale - AUTISM, ADD, ADHD, Accidentul Vascular Cerebral, Scleroza Multipla, Paralizia Cerebrala, Alzheimer sunt doar cateva din afectiunile asupra carora impactul acestei terapii este foarte puternic Citeste mai mult »

 

Sport

Terapia cu oxigen desi descoperita cu mult timp in urma, a devenit mai cunoscuta publicului larg dupa ce celebritati ca Michael Jackson, Oprah si altii au inceput sa o foloseasca. In 2002 fotbalistul David Beckam si a rupt piciorul stang si i s a spus ca recuperarea totala va dura 10 saptamani. Datorita terapiei hiperbare cu oxigen acesta a fost total recuperat in 3 saptamani. Stirea s  a raspandit globalsi a devenit foarte populara in randul atletilor.
Pe langa recuperarea mult mai rapida acesta terapie creste rezistenta atletilor la efort, mareste capacitatea pulmonara si indeparteaza oboseala.

Oxigenul este esential tuturor atletilor pentru ca faciliteaza producerea glicogenului una din sursele principale de energie a muschilor. In timpul antrenamentului molecula de glucoza se divide in 2 molecule de acid piruvic. Una din molecule intra in celule musculare unde in combinatie cu oxigenul produce adenozina trifosfata (ATP) – sursa energiei muschilor.Cand nu este suficient oxigent pentru a crea ATP, acidul piruvic se transforma in acid lactic care se dizolva in sange si este eliminat treptat. Insa in timpul antrenamentelor intense acesta este colectat in muschi cauzand oboseala.
Terapia hiperbara satureaza organismul cu oxigen, dandu i oxigenul necesar in  producerea ATP pentru energie si elimina acidul lactic ce cauzeaza oboseala. Nivelul ridicat de oxigen ajuta atletii sa si mareasca performantele si sa se recupereze mai rapid in urma exercitiilor. In plus imbunatateste functiile creierului, marind abilitatea atletului de a lua decizii in fractiuni de secunda, decizii ce ar face diferenta in rezultatul competitiei.

Recent atleti profesionisti dintr un larg spectru sportiv au adoptat oxigenarea hiperbara ca o parte regulata a antrenamentului lor.